Deze site gebruikt cookies. Klik hier voor mee info.* Klik op het kruisje om akkoord te gaan.

Over ons

ONZE GESCHIEDENIS

PeltriGeschiedenis
1950

Alles begon toen Henri Vanduffel in 1950 de eenmanszaak ‘De Oude Hesp’ opstartte. Het betrof een gezellige buurtwinkel, die was gelegen in de Dorpsstraat. Het was een winkel waar de klant genoegen nam met wat de winkelier hem aanbood en waar men kon rekenen op een gezellige winkelsfeer, iets waar door de jaren heen geen verandering is in gekomen. Waar geleidelijk aan wel verandering in kwam was het assortiment. Dit groeide al snel mee met de vraag en de noden van de het clienteel. Deze buurtwinkel klom al snel op tot een vast begrip in Overpelt centrum.

1960

De groei van de ‘oude hesp’ bleef dan ook niet uit en we besloten om in 1960 te verhuizen naar het centrum van de Dorpsstraat. ‘De Oude Hesp’ groeide uit tot een superette met een oppervlakte van 400 m2. Vanaf dit moment werd de winkel omgedoopt tot de ‘Peltri’, een winkel die toen al borg stond voor kwaliteit aan de voordeligste prijs. Dit was iets wat menig klant goed had begrepen en dankzij de steun van diezelfde klant werd het mogelijk en noodzakelijk dat de oppervlakte uitgebreid werd. Eerst tot 800m2 en vervolgens tot een maximum van 1200m2. Dit gebeurde allemaal tussen 1961 en 1981.

In diezelfde periode hebben er nog enkele andere veranderingen plaats gevonden. Zo sloot Peltri zich aan bij de Alvo. ALVO was de enigste samenaankoopvereniging van zelfstandige supermarkt uitbaters. Recentelijk hebben wij echter gemeend om deze organisatie te verlaten om onze zelfstandigheid te waarborgen. Nu zijn we lid van Districo. Op deze manier kunnen wij hoge kwaliteitsproducten aanbieden aan de voordeligste prijs.

1974

In 1974 kwam de volgende uitbreiding. Toen werd er in Bree een tweede onafhankelijke Peltri geopend, met de naam ‘Super Peltri Bree’.

1981

In 1981 begon een nieuw hoofdstuk in onze geschiedenis. In dat jaar vestigde Peltri zich in de Over ‘t Waterstraat in Overpelt, de huidige thuisbasis van New Look Fashion (http://www.newlookfashion.be). De nieuwe vestiging lag dus niet meer in het centrum, maar had wel een grotere oppervlakte, namelijk 2000m2 en bood 200 parkeerplaatsen.

1991

In 1991 tenslotte keerde Peltri terug naar het centrum als ‘Super Shopping Peltri’ en dit in het winkelcentrum ‘De Heuf’. Super Shopping Peltri heeft nu een centrale ligging een oppervlakte van 3000m2 en biedt meer dan 200 parkeerplaatsen Dit ruim aanbod aan parkeerplaatsen zal samen met het ons klantvriendelijk beleid garant staan voor een gezellige winkelsfeer.